Hoe bereken ik een taatsdeur?

Een moderne stalen taatsdeur is niet meer weg te denken in een stijlvol interieur. Het taatslager veert terug naar de gesloten positie met een instelbare snelheid, maar blijft op 90 graden open staan in beide richtingen. De positie van het taatslager zorgt ervoor dat de eventuele deurknop bij een geopende deur vrij blijft van de muur. Afhankelijk van het type deurknop is de positie van de taatslager altijd belangrijk om te bepalen.

Maximaal mag de deur niet verder dan 1 m uitsteken vanaf de as van het taatsscharnier. Het maximale deurgewicht is 100 kg.
De kopse kanten van de horizontale profielen zullen met kleine stukjes plaatwerk gedicht moeten worden (excl. Sanoco). Vergeet niet het stukje zetwerk voor de hoek ter plaatse van het taatslager te voorzien van twee gaten voor het bereiken van de stelschroeven van het taatslager.

Verdere aandachtspunten zijn de eventuele aanwezigheid van vloerverwarming en plinten. Bij montage is het heel belangrijk dat de boven- en onder as van de deur loodrecht boven elkaar zitten!

Hieronder staan de gebruikte materialen behorende bij dit voorbeeld. En nu aan de slag, succes!


Your Product Listview will come here


Kom je er niet helemaal uit? 

Neem dan gerust contact op; dan kijken we er gezamenlijk even naar!


Neem contact op