Hoe bereken ik een dubbele draaideur met slotkast?

De klassieke stalen draaideur wordt vaak voorzien van een slotkast. Het ziet er prachtig uit en er zijn meer deurkruk en roset mogelijkheden. In dit voorbeeld van een dubbele deur maken wij gebruik van een magneet loopslot en twee solide ingebouwde grendels in de standdeur. Bij het sluiten van de deur zal de magnetische dagschoot automatisch de deur vergrendelen. Bij het bedienen van de deurkruk gaat deze weer terug in het slot en zal daar onzichtbaar blijven zitten. Een modern en comfortabel slotsysteem. Maak hierbij gebruik van de bijpassende sluitplaat. De speciale RVS grendels passen precies in het smalle Z profiel van de standdeur. De grendel is voorzien van M5 draadbussen voor eenvoudige montage in het profiel. Raadpleeg de tekening voor de juist positie. Voor de bedieningshevel en de twee schroefgaten worden bewerkingen in het profiel gemaakt. Zie hiervoor de bewerkingstekening bij de artikelinformatie van de grendel.
Er staan twee voorbeelden uitgewerkt van een slotkast voor dit type slot. Door het zorgvuldig inbouwen van het slot en de sluitplaat kan een extra slank deurprofiel worden gekozen.
De speciale dichtingsstrip in de sponning van de deur zorgt voor een goede isolatie tegen tocht en geluid, laat de deur goed sluiten en voorkomt rammelen.
Doordat de deurkruk verder van de rand van de deur zit (doorn 50 mm van de deurrand) kunnen nagenoeg alle deurkrukvormen worden toegepast. Het gepresenteerde model kruk is rozetloos en is leverbaar in aluminium naturel en zwart. De aluminium naturel uitvoering is geschikt om te poedercoaten.

De geadviseerde scharnieren zijn in hoogte nastelbaar. Voor deuren tot 2,3 m hoog zijn twee scharnieren voldoende. Let op dat er voldoende ruimte is onder het plafond om de deur in en uit de scharnieren te tillen. In dat geval zijn scharnieren met uitneembare pen een oplossing.

De sparing voor de slotkast en de grendel van de standdeur is met handgereedschappen uit te voeren. Echter bij voorkeur met een kopfrees voor een strak resultaat. Er zal een kleine voorziening nodig zijn om de slotplaat en sluitplaat vlak in het profiel te monteren. Proplas hiervoor de bevestigingplaatjes in het profiel voor slot en sluitplaat. De slot- en sluitplaat kan ook op het profiel worden bevestigd. De sluitplaat zal de randen van de bewerking netjes afdekken. Dit is eenvoudiger te produceren echter zal de zichtbare kier tussen deur en kozijn 5 mm groter zijn (nominaal 8 mm ipv 3 mm). Slot en sluitplaat zijn leverbaar met mat zwarte of RVS voorplaat.

Let verder goed op de toleranties en de vlakheid van de vloer ter plaatse van de hele draaicirkel van de deur.

Hieronder staan de gebruikte materialen behorende bij dit voorbeeld. En nu aan de slag, succes!


Your Product Listview will come here


Kom je er niet helemaal uit? 

Neem dan gerust contact op; dan kijken we er gezamenlijk even naar!


Neem contact op