Hoe bereken ik een draaideur met rolslot?

Stalen draaideuren met rolslot zijn veel toegepast en praktisch in gebruik en te produceren. In ons voorbeeld word de draaideur door een compact rolslot gesloten. Een deurbeugel naar eigen ontwerp, bijvoorbeeld een hoekstrip, zal de deur bedienen. De speciale dichtingsstrip in de sponning van deur zorgt voor een goede isolatie tegen tocht en geluid, laat de deur goed sluiten en voorkomt rammelen. Als alternatief op een rolslot kunnen magneetstrips (niet verkrijgbaar bij Sanoco) worden gebuikt echter zijn deze niet in combinatie met de speciale dichtingstrip toepasbaar.

De geadviseerde scharnieren zijn in hoogte nastelbaar. Voor deuren tot 2,3 m hoog zijn twee scharnieren voldoende. Let op dat er voldoende ruimte is om de deur in en uit de scharnieren te tillen. Anders zijn scharnieren met uitneembare pen een oplossing.

De sparing voor de slotkast is met handgereedschappen uit te voeren. De sluitplaat zal de randen van de bewerking netjes afdekken. De slotplaat kan losgeschroefd worden van de slotkast en is samen met de sluitplaat te poedercoaten in de kleur van de deur. Let verder goed op de toleranties en de vlakheid van de vloer ter plaatse van de hele draaicirkel van de deur.

Hieronder staan de gebruikte materialen behorende bij dit voorbeeld. En nu aan de slag, succes!


Your Product Listview will come here


Kom je er niet helemaal uit? 

Neem dan gerust contact op; dan kijken we er gezamenlijk even naar!


Neem contact op