Hoe bereken ik een draaideur met krukslot?

Stalen draaideuren met krukslot zijn fraai en zeer functioneel. Door de bediening met de deurkruk en het degelijke loopslot zullen deze deuren altijd goed sluiten. De speciale dichtingsstrip in de sponning van deur zorgt voor een goede isolatie tegen tocht en geluid, laat de deur goed sluiten en voorkomt rammelen. De deurkruk is in vele typen leverbaar. Let bij uw keuze goed op de vorm en de draaicirkel van de deurkruk, zodat deze niet het kozijn raakt of de duim klemt bij openen en sluiten. Het gepresenteerde model kruk is vanwege het slanke profiel rozetloos en is leverbaar in aluminium naturel en zwart. De aluminium naturel uitvoering is geschikt om te poedercoaten.

De geadviseerde scharnieren zijn in hoogte nastelbaar. Voor deuren tot 2,3 m hoog zijn twee scharnieren voldoende. Let op dat er voldoende ruimte is onder het plafond om de deur in en uit de scharnieren te tillen. In dat geval zijn scharnieren met uitneembare pen een oplossing.

De sparing voor de slotkast is met handgereedschappen uit te voeren. De sluitplaat zal de randen van de bewerking netjes afdekken. De slotplaat kan losgeschroefd worden van de slotkast en is samen met de sluitplaat te poedercoaten in de kleur van de deur. Let verder goed op de toleranties en de vlakheid van de vloer ter plaatse van de hele draaicirkel van de deur.

Hieronder staan de gebruikte materialen behorende bij dit voorbeeld. En nu aan de slag, succes!


Your Product Listview will come here


Kom je er niet helemaal uit? 

Neem dan gerust contact op; dan kijken we er gezamenlijk even naar!


Neem contact op